Ész és szív pró és kontrája a mai világban

Vajon tetteinknek mekkora súlya lehet? Vajon megfizetünk mind azért, amit tettünk legyen az akár jó, akár rossz? S vajon a karma hagyja, hogy ezt mind lássuk?

Mi lehet az oka annak, hogy hibákat követünk el? S mi lehet az oka annak, hogy ezekre a bizonyos hibákra csak később ébredünk rá? Tehet-e a lélek, a test arról, hogy mit tesz? 

De a legnagyobb kérdés mégis az, hogy vajon a mai világban az ész vagy a szív irányítja az emberi kapcsolatokat? Ez egy igazán velős és nehéz kérdés... Vajon létezhet még szívbéli szerelem vagy most már mindenki az eszére hallgatva próbálja megtalálni a legjobb lehetőséget, aki mellett lecövekelhet? Létezik még igaz szerelem, mint a mesékben?

Utolsó kapcsolatomig én is a szívemre hallgattam s az eszemet kútba dobtam... de ha most kellene kapcsolatot építenem nem tudom, hogy a szívem dobbanására figyeljek vagy strigulázzam a pró és kontra érveket kézen fogva az eszemmel...! Lehet a rengeteg csalódástól melyeket a szívem kapott nem is tudnék szívből gondolkozni már... Vajon lehet ésszel szeretni s szerelembe esni?

Számos közeli ismerősöm van mindkét oldal példájára, van aki a szívére hallgatott s a mai napig boldog párkapcsolatban él s van aki pedig az ésszerűbb utat választotta, szintén boldog kapcsolatban élvén a mai napig. Tényleg lehetetlenség megfejteni a kérdést, hogy aki egy kapcsolat előtt áll vajon melyik érzésére hallgasson...az eszére vagy a szívére, ugyanis ennél nincs aranyközép út s soha nem is lesz...

De egy bizonyos bárki bármelyiket választja, okot tud adni arra, hogy mi az ami miatt feladta az érzéseket a mérlegelendő érvekért cserébe... 

Vajon tényleg egy új korszak kezdődött s leáldozott ezzel a szív szerelemnek?

 127489256_175134517577172_4786405656177478859_n.jpg